• Krzew silnie rosnący, pokrój luźny.
  • Owoc: średnia masa 1,8 g (max 2,7 g), kształt szerokowrzecionowaty, ze słabym woskowym nalotem, przez co wydają się prawie czarne, skórka cienka, blizna poszypułkowa sucha.
  • Przydatność do transportu średnia, w pełni dojrzałe owoce są miękkie. W smaku lekko kwaskowe. Owoce deserowe, polecane również do zamrażania. Jagody dojrzewają równocześnie, umieszczone są na końcach pędów, co ułatwia zbiór. Polecany zbiór ręczny; mechaniczny możliwy przed zmięknięciem owoców, jagody nie osypują się.
  • Od czerwca 2014 roku w Muniakowicach (w naszym gospodarstwie) oraz na Syberii (w Bakczarze) przeprowadzaliśmy co roku badania zawartości cukru w owocach różnych odmian jagody kamczackiej. Maksymalny wynik otrzymany w tych badaniach dla tej odmiany wynosił 13,0°Bx (Brix). Więcej szczegółów – patrz tabela.
  • Średni plon z krzewu: 2,5 kg (max 4,5 kg). Średni plon z hektara: 8,2 t/ha (max 14,8 t/ha).
  • Odmiana przekazana do Państwowego Rejestru Rosji w 2012 roku.