• Wyhodowana w USA w 1986 roku.
  • Krzewy osiągają wysokość 1,3–1,8 m, mają pokrój wzniesiony, lecz szeroki, pędy sztywne, proste. Krzewy wymagają regularnego cięcia w celu utrzymania wysokiej jakości owoców i regularnego plonowania.
  • Owoce średniej wielkości, o dobrym smaku, szczególnie po schłodzeniu. Zebrane są w grona na końcach wzniesionych pędów. Nadają się zarówno do spożycia bezpośredniego, jak i dla przetwórstwa, skórka owoców jest gładka i mocna, charakterystycznie chrupiąca. Owoc doskonały do transportu i przechowywania w stanie zamrożonym.
  • Odmiana wczesna, owoce dojrzewają od połowy lipca, plonuje regularnie. W ostatnich latach w USA potwierdzono wysoką przydatność tej odmiany do zbioru mechanicznego. Odmiana powszechnie ceniona ze względu na regularne, obfite plonowanie.
  • Nie nadaje się na nadmiernie wilgotne i zimne stanowiska!
  • Uznawana za jedną z odmian o największym znaczeniu gospodarczym.
  • Odporność na mrozy do –34°C (USDA – strefa 4).