• Odmiana wczesna.
  • Krzew o pokroju wyprostowanym, pędy sztywne. Nie wymaga intensywnego przycinania. Dorasta do 2,1 m wysokości i 1,8 m szerokości.
  •  Jagody są średnio duże (powyżej 2,0 g), jasnoniebieskie, bardzo słodkie i jędrne.
  • Charakterystyczną cechą jest odporność owoców na pękanie pod wpływem deszczu.
  • Plon obfity.
  • Owoce dobrze znoszą transport.
  • Dojrzewa około 10-14 dni po O’Neal czy Star. Później też kwitnie, co zwiększa szanse na uniknięcie wiosennych przymrozków.
  • Zalecany jest zbiór ręczny, z przeznaczeniem owoców na świeży rynek we wczesnym sezonie. Jednakże ze względu na twarde i jędrne owoce nie wykluczony jest również zbiór mechaniczny.
  • W okresie spoczynku, dla prawidłowego plonowania w następnym sezonie wymaga, co najmniej 500–550 godzin z temperaturą poniżej 7°C.
  • Odporność na mrozy USDA – strefa 6a do 9a.